đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad jag anvÀnder: Buffer

| | | LĂ€stid: 1 minuter (1358 tecken)

SkrÀmdump av tjÀnsten Buffer.

Mitt twittrande Àr till stor del lÀnkar till saker som jag tycker Àr intressanta. Sakerna jag vill tipsa om Àr sÄnt jag hittar i min RSS-lÀsare, i mitt twitterflöde, i grupper pÄ Facebook eller pÄ andra sÀtt. Eller helt enkelt saker jag skrivit sjÀlv, antingen hÀr pÄ min egen webbplats eller hos nÄgon av mina uppdragsgivare.

För att kunna sprida ut de hÀr lÀnktipsen jÀmt över dagen, och för att kunna lÀgga upp tweets för publicering i framtiden, anvÀnder jag Buffer.

Buffer Àr en tjÀnst som kopplas ihop med sociala medier som Twitter, Facebook och Linkedin. DÀr skapar anvÀndaren statusuppdateringar som ska publiceras i framtiden, sparar dem och lÄter sen Buffer göra resten.

Det gÄr antingen att sjÀlv bestÀmma tidpunkt dÄ nÄgot ska publiceras, eller lÄta Buffer ta hand om det ocksÄ, utifrÄn en i förvÀg bestÀmd publiceringstakt.

Tack vare Ifttt gÄr det dessutom att automatisera en hel del. Jag har till exempel stÀllt in sÄ att RSS-flödet frÄn min sajt automatiskt buffras till Twitter, och samma sak med artiklar som jag stjÀrnmÀrker i min RSS-lÀsare Inoreader.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]